به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، سید امین قاسمی از فعالیت حدود ۵۰ راهنمای گردشگری در لرستان خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع استان لرستان گفت: حدود 50 نفر به عنوان راهنمای گردشگری به صورت مستقیم و غیر مستقیم با اداره کل میراث فرهنگی لرستان در ارتباط هستند که 40 نفر از آنها دارای مجوز و کارت شناسایی هستند و بعضی دیگر از سوی موسسات آموزش گردشگری استان آموزش دیده اند و دارای لوح می باشند.
قاسمی اظهار داشت: با توجه به خطر شیوع ویروس کرونا دوره های آموزشی برای راهنمایان به صورت مجازی برای فعالان گردشگری در حال برگزاری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان همچنین در خصوص دوره های آموزشی برای جوامع محلی لرستان افزود: در این راستا سال گذشته در شهرستان های خرم آباد، دورود، ازنا و بروجرد اقدام به برگزاری دوره های آموزشی کردیم که مورد استقبال هم قرار گرفت و 120 نفر در آن شرکت کردند.
او محور اصلی این دوره های آموزشی را آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم سایر شهرها، آشنایی با بازاریابی و جنبه های اقتصادی گردشگری و سودآوری آن برای جوامع محلی و آشنایی با تعاریفی از گردشگری و نحوه استفاده از داراییها و سرمایه های خدادادی آنها به منظور کسب درآمد دانست و بیان کرد: خوشبختانه استان لرستان دارای جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی فراوانی است و همین مساله ایجاب می کند، در زمینه کیفیت خدمات و آموزش جوامع بومی-محلی نسبت به جذب گردشگر و نوع رفتاری که با گردشگران دارند، آموزشها و برنامه های مستمری برگزار شود.
قاسمی با اشاره به ضرورت آشنایی روستاییان با بوم گردی و اکوتوریسم نیز عنوان داشت: اینکه روستایی بداند، چگونه میتوانند از خانههای روستایی خود حداکثر استفاده را در بحث بوم گردی ببرد بسیار حائز اهمیت است به همین خاطر برگزاری دوره های آموزشی برای جوامع محلی می تواند در این راستا تاثیرگزار باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، عوامل موثر در جذب گردشگر در استان را تنوع خدمات، کیفیت خدمات، فرهنگ جامعه گردشگر پذیر در جامعه مقصد گردشگری، استفاده از پرسنل متخصص آموزش دیده در مراکز تفریحی و تفرجگاهی، تامین امنیت گردشگری و بویژه تبلیغات و بازاریابی گسترده عنوان و بیان کرد: علاوه براین توجه به احیای فرهنگ های سنتی و نشاط آور نظیر بازی های بومی_ محلی، استقبال و استفاده از پوشش محلی، سرو غذاهای سنتی، توسعه استراحتگاه های بومی- محلی نیز گردشگر را به اسکان در منطقه متمایل می سازد.