به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، سید امین قاسمی از ثبت بيش از 8 هزار نفر در سامانه هوشمند صدور مجوزهاي ثبت شده صنايع دستي به عنوان صنعتگر انفرادي يا کارگاهي در لرستان خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان در این خصوص گفت: هرمندانی که در این سامانه ثبت نام کرده اند می توانند ضمن حضور در نمایشگاه های ملی و بین المللی صنایع دستی از معافیت های مالیاتی و تسهیلات بانکی حمایتی نیز بهره مند شوند.
قاسمی افزود: همچنين نزديک به 12 هزار نفر هم داراي کارت شناسايي و يا کارگاه هاي کوچک و مشاغل خانگي مي باشند و بیش از30 هزار نفر نيز در شغل هاي وابسته به صنايع دستي و تامين مواد اوليه و عرضهو توزيع صنايع دستي در استان به صورت مستقيم و غير مستقيم فعاليت می کنند.
او با اشاره به اینکه صنایع دستی به مجموعه ای از هنرها و صنایع اطلاق می شود که به طور عمده با استفاده از مواد اولیه ی بومی و با کمک دست یا ابزار دستی ساخته می شود، اذعان داشت: در هر واحد از انواع صنایع دستی، ذوق هنری و خلاقیت فکری صنعتگر سازنده به نحوی تجلی یافته و همین عامل، وجه تمایز اصلی این گونه محصولات از مصنوعات مشابه ماشینی و کارخانه ای می باشد.
سید امین قاسمی در خصوص ضرورت احیای این هنر و میراث ارزشمند، تاکید کرد: صنایع دستی دارای ارزش فرهنگی وهنری وافری است و شامل 9 ویژگی منحصر به فرد می باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان نخستین شاخصه های منحصر به فرد در این صنعت را شامل داشتن ویژگی هایی همچون داشتن بار فرهنگی، عدم همانندی و تشابه فراورده های تولیدی با یکدیگر، عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد در مقایسه با سایر رشته های صنعت عنوان کرد.