یکشنبه 02 دی 1403

ترویج صنایع دستی در مدارس لرستان

194
0

مردم لرستان به واسطه قدمت تاریخی و فرهنگی این استان و همچنین وجود آثار و صنایع دستی در زندگی روزمره، و دسترسی سریع به این هنر ارزشمند در روستاها و مناطق مختلف، با مضووع صنایع دستی و هنرهای سنتی بیگانه نیستند.

لباس محلی و عشایری مردم لر از دیر باز ترکیبی از صنایع دستی و هنرهای سنتی بوده که از کفش های سنتی تا کلاه نمدی و سربندهای اصیل زنان لر، همه و همه نشان از مردمانی هنرمند، هنردوست و هنرپرور بوده است.

ابزار و صنایع دستی در زندگی های عشایری و روستایی نیز به عنوان بخش جدایی ناپذیر از زندگی روزمره محسوب شده و از طلوع صبح تا شامگاهان، مردم عشایر و روستانشینان با صنایع دستی و هنرهای سنتی و ابزار سنتی و دست ساز در ارتباط هستند.

در کنار این ارتباط گسترده فرهنگی از دیر باز تاکنون، بسیاری از هنرهای سنتی و صنایع دستی در زندگی شهری نیز یافت شده و امروزه علاوه بر موضوع اقتصادی آن، به بخشی از دکوراسیون و ابزارآلات منزل و یا لباس های روزمره تبدیل شده است.

این علاقمندی به حدی رسیده است که بسیاری از خانواده های لرستانی با این موضوع در ارتباط تنگاتنگ بوده و فرزندان خود را به ساخت و نگهداری صنایع دستی و سنتی تشویق می کنند.

ترویج و تبلیغ صنایع دستی و زیبایی های منحصر به فرد این ابزار سنتی، موجب شده تا دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی نیز از این هنر نیاکان خود استقبال کرده و با آموزش مداوم برخی رشته ها و همچنین استفاده از ابزار مختلف هنرهای دستی، آن را به بخشی از زندگی روزمره خود تبدیل کنند.

دانش آموزان دبیرستان دخترانه مبعث در شهرستان خرم آباد نیز، با فراگیری برخی از رشته های صنایع دستی و ساخت هنرهای سنتی، توانسته است فضایی زیبا و سنتی را در کنار نمایشگاهی از صنایع دستی خود در محیط آموزشی ایجاد کنند.

نمایشگاه صنایع دستی دانش آموزان این دبیرستان دخترانه موجب شده تا علاوه بر استقبال دانش آموزان از این هنر اصیل سنتی، موجب درآمدزایی برای هنرمندان این دبیرستان شود.

معاون صنایع دستی لرستان گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، هنرهای سنتی و صنایع دستی برای همه سنین آموزش داده می شود و دانش آموزان این دبیرستان توانسته اند با بهره گیری از این آموزش ها، صنایع دستی همچون گلیم بافی و نقاشی روی سفال و سبدبافی را تولید و در نمایشگاهی زیبا به دیگر دانش اموزان و علاقمندان عرضه کنند.

عباس حمزه ای افزود: با همکاری بین بخشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان و اداره کل آموزش و پرورش استان، این آمادگی وجود دارد تا زمینه آموزش هنرهای سنتی و صنایع دستی بیش از پیش برای دانش آموزان و علاقمندان فراهم شود تا آنان در کنار تحصیل بتوانند با صنایع دستی محلی و بومی استان آشنا شوند.

او اضافه کرد: با توجه به شعار معاونت صنایع‌دستی با عنوان «پیوند نسلی و پاسداشت هویت در پهنه جهانی» و همچنین با توجه به تاکید معاون محترم صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در خصوص استفاده از ظرفیت دانش ‌آموزان جهت تربیت سفیران صنایع‌دستی، این دوره های آموزشی در سطح استان برگزار می شود که با برگزاری دوره های آموزشی توانسته ایم در سال گذشته تعدادی نمایشگاه صنایع دستی در سطح مدارس استان برپا کنیم.

او اضافه کرد: در سال گذشته و در اولین گام جهت پیشبرد این اهداف در استان در جمع دانش‌آموزان دبستان شهید عباس کامیاب به معرفی صنایع دستی پرداخته شد که با توجه به طبع لطیف و هنردوست کودکان بسیار مورد استقبال دانش آموزان این دبستان قرار گرفت.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نیز گفت: با توجه به گستردگی فرهنگی این استان و تنوع صنایع دستی لرستان، آموزش رشته های صنایع دستی در همه شهرها با عناوین و سرفصل های مختلف در دستور کار قرار داد.

عطا حسن پور افزود: در این راستا توانسته ایم برخی رشته های صنایع دستی استان را در همه شهرها به علاقمندان و بخصوص دانش آموزان آموزش دهیم که با توجه به اجرای موفق این مهم، نمایشگاه های صنایع دستی در برخی مدارس استان برپا شده است.

او با اشاره به استقبال عموم مردم از صنایع دستی و هنرهای سنتی و بومی استان اظهار داشت: با هدف نهادینه کردن این موضوع و ترویج هنرهای سنتی در میان مردم، کلاس های آموزشی در حال برگزاری است و برخی از دانش آموزان هنرمند این دبیرستان نیز توانسته اند با آثار و صنایع دستی بومی استان این نمایشگاه را برپا کنند.

او تصریح کرد: در کنار این نمایشگاه صنایع دستی، دیوارنگاره فرهنگی توسط دانش آموز آتنا خوارزمی در دبیرستان مبعث ایجاد شده که نشان دهنده ذوق و هنر و استعداد دانش آموزان این مرکز است.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.