یکشنبه 02 دی 1403

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان: برای حفاظت میراث فرهنگی و توسعه گردشگری لرستان مصمم تر تلاش خواهم کرد.

252
0

 

جلسه ستاد خدمات سفر روز پنج شنبه یکم آذرماه به ریاست دکتر مرادپور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار گردید که پس از آن  افرادی معدود و مشخص به انتشار اخبار و مسائل خلاف واقع اقدام نموده که  جهت تنویر افکار عمومی و اطلاع مردم شریف استان لرستان ذکر چند نکته لازم و ضروری به نظر می رسد.

در جلسه مذکور مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با ذکر چندباره این نکته که به روز نبودن طرح جامع گردشگری و نقایص متعدد آن به عنوان نقشه راه این اداره کل، موجب لطمه به این صنعت شده، خواستار اختصاص اعتبار لازم جهت تدوین طرح مذکور شد که در این بین عده ای معدود با اهداف خاص و جنجال سازی رسانه ای سعی بر به حاشیه بردن اصل ماجرا که همان نبود اعتبار در بخش گردشگری است را داشته و به جای آن از استعفای مدیر کل در صورت عدم اعتبار استقبال کرده اند.

بی شک ترجیح دادن خدمت رسانی به مردم لرستان به جای میز ریاست توسط مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به مذاق آن عده خوش نیامده و گناهی نابخشودنی محسوب می شود!!! در این بین چند سوال اساسی در خصوص اهداف پشت پرده این جنجال سازی نزد افکار عمومی بی پاسخ مانده که جوابگویی به آنها باعث روشنگری بسیاری خواهد شد:

چه منافعی از این افراد خاص تامین نگردیده که چنان مشتاقانه دنبال استعفا بوده و حتی در پی همراهی نکردن افکار عمومی با اهدافشان تلاش یک مدیر جهت تامین اعتبار به مهمترین بخش اقتصادی استان را در صورت برآورده شدن آن توسط مدیران بالادستی، بدعتی بد می دانند؟؟؟

 چرا موضوع اصلی که نبود اعتبار برای تدوین طرح جامع گردشگری است توسط این افراد به حاشیه برده شده و بحث استعفا را پیش کشیده اند؟؟؟

 چرا این به ظاهر دلسوزان میراث فرهنگی از زمان تصویب این طرح در سال 1382 تاکنون پیگیر اجرای طرح جامع گردشگری نبوده و حال که مدیر کل میراث فرهنگی اجرای آن را به دلایل و نقایص متعدد امکان پذیر ندانسته و خواستار اختصاص اعتبار جهت بروز رسانی و یا تدوین طرح جدید شده این چنین بر آشفته شده، آن را به حاشیه برده و از آن به عنوان یک نقطه ضعف نام می برند ؟؟؟

براستی جذب اعتبار برای یک دستگاه مهمتر است یا تکیه بر صندلی مدیریت با هر قیمتی ؟؟؟!!!!!

چرا این دوستان به ظاهر دوستدار میراث فرهنگی در هیچ کدام از مطالبشان بحثی در خصوص موضوع اصلی جلسه ستاد خدمات سفر یعنی جذب اعتبار لازم برای توسعه گردشگری و احیای آثار تاریخی فرهنگی مطرح نکردند و فقط موضوع استعفا مورد استقبال قرار گرفت ؟؟؟!!!

چرا این دوستان به ظاهر دلسوز میراث فرهنگی نسبت به حمایت از مدیرکل میراث فرهنگی که با جدیت بدنبال جذب اعتبار برای دستگاه تحت امر خود می باشد قلمشان رنگ نداشت ؟؟؟!!!

به نظر می رسد جسارت مدیر کل جوان در عین حال با تجربه میراث فرهنگی استان در پیش کشیدن بحث استعفای خود در صورت تخصیص نیافتن اعتبار در مقایسه با دیگر مدیران که حاضرند در هر شرایطی فقط بر صندلی مدیریت تکیه کنند و حفظ آن را مهمتر از جذب اعتبار برای دستگاه خود می دانند از دید این جریانات خاص و منفعت طلب نادرست بوده است .

 اما در خصوص طرح جامع گردشگری استان به اطلاع می رساند طرح مذکور در سال 1382 توسط مهندسین مشاور آبادی سرزمین و با نظارت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان طبق شرح خدمات تدوین و استراتژی های آن تعیین گردید.

این طرح با توجه به گذشت 15 سال از زمان تصویب و وجود نقایص متعدد عملا غیر قابل اجرا بوده و ضرورت بازنگری در طرح مذکور کاملا محسوس است.

  • عدم معرفی مناسب جاذبه های گردشگری استان در طرح مذکور به نحوی که صرفا در حد معرفی اجمالی چند جاذبه مشخص بسنده کرده است.
  • عدم تهیه نقشه پراکنش فضایی جاذبه های گردشگری استان
  • عدم توجه به بازار هدف گردشگری داخلی و خارجی استان
  • عدم وجود مطالعات در حوزه ژئوتوریسم به عنوان یکی از بخشهای شاخص گردشگری استان
  • فقدان مطالعات پایه در خصوص فرصت های سرمایه گذاری در استان
  • عدم توجه به نرخ رشد گردشگری و پیش بینی روش های جذب گردشگر به استان
  • عدم تعیین محورها و مسیرهای گردشگری در استان
  • تغییرات در خصوص تقسیمات سیاسی در حوزه حدود و مرزهای شهرستان های استان
  • ظهور گونه های جدید گردشگری، روش های نوین گردشگریی و شیوه های کارآفرینی جدید در حوزه گردشگری از قبیل استارتاپها و گردشگری دیجیتال که در این طرح هیچ اشاره ای به آنها نشده است.
  • عدم بررسی نقش صنایع دستی در توسعه گردشگری

تنها بخشی از ایرادات کارشناسان حوزه گردشگری به این طرح است.

لازم به ذکر است از 2 دی ماه 1396 که مهندس سید امین قاسمی رسما سکان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان را به دست گرفت اقدامات بسیار خوبی در هر سه حوزه این اداره کل صورت پذیرفت که در ذیل به تعدادی از آنها اشاره خواهد شد.

طرح آزادسازی و تملک عرصه قلعه فلک الافلاک و به تبع آن ثبت جهانی این اثر تاریخی ارزشمند یکی از  خواسته های به حق مردم لرستان بوده که در این خصوص هماره مورد پیگیری و تاکید استاندار محترم و اداره کل میراث فرهنگی قرارداشته بطوریکه در اسفند ماه سال گذشته و پس از گذشت سه ماه از تصدی مهندس قاسمی به عنوان مدیر کل، محوطه در اختیار ارتش ساماندهی شده و در ایام نوروز در اختیار گردشگران قرار گرفت که خود گامی بزرگ در جهت آزادسازی عرصه قلعه فلک الافلاک بود. در طی این مدت بیش از 28 میلیارد تومان پرداخت و 15 میلیارد تومان آماده پرداخت است که مجموعا معادل 63 درصد از مطالبات سپاه حضرت ابوالفضل جهت واگذاری عرصه قلعه را شامل می شود که با توجه به جلسات متعدد مقرر گردید سپاه حضرت ابوالفضل تا پایان سال 97 نسبت به واگذاری کامل عرصه این بنای فرهنگی تاریخی کند تا مقدمات ثبت جهانی آن نیز فراهم گردد .

همچنین در این مدت با پیگیری ها و رایزنی های انجام شده و قول مساعد معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در سفر تابستان به استان لرستان، تنها سهمیه ایران جهت ثبت جهانی در سال 98 در صورت واگذاری کامل عرصه قلعه فلک الافلاک به این اثر ارزشمند اختصاص یافته که خود نقطه عطفی در روند جهانی شدن آن به شمار می رود و در این میان اختصاص سهمیه 2021 ایران به پل های تاریخی هم گامی دیگر در راستای جهانی شدن آثار تاریخی لرستان خواهد بود.

همچنین مرمت قلعه فلک الافلاک ، باشگاه افسران و ساماندهی قسمتی از باغ گلستان با اعتباری بالغ بر 38 میلیارد ریال، مرمت بیش از 50 بنای تاریخی استان، فاز دوم مرمت بافت تاریخی بروجرد، مرمت بافت تاریخی خرم آباد، مرمت بیش از 50 شی منقول فرهنگی تاریخی موجود در موزه قلعه فلک الافلاک، مرمت و آماده سازی موزه قلعه مظفری الشتر (موزه قوم لک) و افتتاح آن تا پایان سال 97، صدور ۱۸۰ مورد موافقت اولیه در راستای ایجاد تاسیسات گردشگری در سالجاری ، صدور 12 مورد پروانه اقامتگاه بوم گردی در سطح استان و امکان سنجی 25 اقامتگاه بوم گردی جدید در استان، تشکیل جامعه حرفه ای هتل، هتل آپارتمان و مهمان پذیرهای استان و برگزاری انتخابات هیات مدیره و بازرسان برای اولین بار در استان، معرفی تعداد 57 طرح گردشگری با پیش بینی مبلغ 720 میلیارد ریال و اشتغال 1254 نفر در بخش گردشگری جهت دریافت تسهیلات، اضافه شدن 356 تخت هتل و رسیدن به مجموع 1549 تخت هتل، هتل آپارتمان و ... و 350 تخت اقامتگاه بومگردی ، ایجاد زیر ساخت گردشگری در آبشارهای چکان ،گریت، افرینه، آب سفید، نوژیان، بیشه، کمپ سراب دوره،  امام زاده پیر شمس الدین و چغابل رومشکان، تجهیز و راه اندازی بیش از 40 کلاس آموزش صنایع دستی در سطح استان و رشد فروش 49 درصدی صنایع دستی بخش کوچکی از عملکرد این اداره کل در زمان تصدی مهندس قاسمی بوده است.

در پایان از استاندار محترم لرستان جناب آقای دکتر خادمی که همواره حامی توسعه گردشگری و حفاظت از آثار تاریخی بوده اند و رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه جناب آقای چگنی به خاطر تخصیص اعتبار لازم جهت تدوین و بروزآوری طرح جامع گردشگری نهایت تشکر و قدردانی به عمل می آید ..

لازم به ذکر است مهندس قاسمی مدیر کل و کارکنان اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لرستان از امروز برای حفاظت از آثار فرهنگی- تاریخی ، توسعه صنعت گردشگری و ترویج صنایع دستی استان بیش از پیش تلاش خواهند نمود و برای احقاق حق و مطالبه مردم لرستان از هیچ کوششی فروگذار نخواهند بود.

اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همواره از پیشنهادات، انتقادات و مباحث کارشناسی استقبال به عمل آورده و آمادگی کامل جهت پذیرش انتقادات منصفانه و کارگشا را دارد ، امید است با تلاش و همدلی همه دلسوزان واقعی استان میراث دار این دیار کهن باشیم و برابر میراث خواران با تمام قوا ایستادگی کنیم حتی اگر بهای آن از دست رفتن صندلی مدیریت باشد .

"اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد! همواره بر پا دارنده‌ى عدالت باشيد و براى خدا گواهى دهيد، گرچه به ضرر خودتان يا والدين و بستگان باشد." (سوره نسا، آیه 135)

  • روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان"

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.