معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان از پیگیریهای برای تشکیل و تکمیل بیش از ۶۰ پرونده برای ثبت ملی آثار استان خبر داد.
بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان، زهرا بهاروند یکشنبه 30 مهرماه ۱۴۰۲ با اعلام این خبر گفت: این پروندهها در اولین جلسه تخصصی در وزارتخانه ارائه و مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان اظهار کرد: با توجه به قوانین تعریف شده، حفاظت از آثار تاریخی منقول و غیر منقول در دستور کار قرار دارد و ثبت آثار تاریخی در فهرست آثار ملی کشور نیز در همین راستا صورت میگیرد.
او ادامه داد: بر همین اساس بهصورت سالانه، بررسی و شناسایی لازم توسط کارشناسان این حوزه در سطح استان انجام و با توجه به اولویتها و ظرفیتها و همچنین شاخصهای تعریف شده نسبت به تشکیل پرونده آثار به منظور ثبت در فهرست ملی اقدام میشود.
خانم بهاروند اضافه کرد: پروندههای تکمیل شده در نهایت برای ثبت ملی به کمیته تخصصی وزارت ارسال و پس از دفاع توسط کارشناسان استان در فهرست آثار ملی به ثبت خواهند رسید.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان افزود: سال گذشته ۴۰ اثر تاریخی اعم از منقول، غیرمنقول، طبیعی و ناملموس، ثبت ملی شدهاند.
او عنوان کرد: در سال جاری نیز در ۴ حوزه ذکر شده، بیش از ۶۰ پرونده تهیه و در اولین جلسه تخصصی که در وزارت تشکیل خواهد شد ارائه میشوند.
زهرا بهاروند با اشاره به ظرفیت بالای استان در زمینه ثبت آثار، ادامه داد: سالانه ثبت ملی آثار بهصورت پراکنده در تمام نقاط استان با اولویت آثار اضطراری در دستور کار قرار دارد.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان بیان کرد: آثار به ثبت رسیده که تا کنون 2 هزار و 682 اثر میباشند که همگی نیازمند مرمت، حفاظت و نگهداری هستند.
بهاروند تصریح کرد: عموم مردم میبایست از این مواریث ارزشمند که بر گرفته از فرهنگ اجدادیمان میباشند نگهداری کرده تا این میراث کهن را به نسلهای آینده منتقل کنیم.