صنعت گردشگری کلید توسعه پایدار است.
امروزه گردشگری به عنوان یکی از راههای کسب درآمد و ثروت شناخته شده و میتواند سبب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان، روز ششم مهرماه بهعنوان روز گردشگری در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شده است که این امر خود اهمیت گردشگری برای کشور ما را نشان میدهد.
گردشگری بخشی نوپا، ترکیبی، متنوع و رو به رشد است و در تمامی کشورها و سامانههای اقتصادی به رسمیت شناختهشده و در رفاه و منفعت اجتماعی و همچنین توزیع عادلانه ثروت و درآمد، در جامعه حرف اول را میزند.
گردشگری میتواند سبب ارزآوری و تولید ثروت در یک منطقه شود و در شرایطی که بخشهای دیگر تولید ثروت مانند صنعت، در تنگنای مالی قرار دارند، درآمد حاصل از گردشگری میتواند، به کمک صنایع بشتابد یا نبودِ آن را جبران کند.
با توجه به اینکه گردشگری سبب تولید درآمد و ثروت میشود، لذا بر اساس قوانین اقتصادی وجود درآمدهای پایدار در یک منطقه، باعث حفاظت و نگهداری از منابع اصلی درآمد شده و در نتیجه این امر یکی از راههای نگهداری از منابع و ثروتهای طبیعی و تاریخی میشود.
همچنین میتوان گفت که گردشگری یک نوع فعالیت اقتصادی سالم، کمهزینه، کمخطر و مفرح است که برقراری ارتباط بین جوامع مختلف شکل میدهد.
استان لرستان بهعنوان استانی برخوردار از جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی یکی از استانهایی است که میتواند جایگاه ویژهای در زمینهی گردشگری داشته باشد.
طبیعت بکر و زیبا، آبوهوای چهار فصل، آثار باستانی و بناهای تاریخی بهجامانده از زمانهای دور، اماکن فرهنگی، صنایعدستی و اشیاء بهجامانده از دوران مختلف تاریخی در لرستان میتواند توجه هر گردشگری با هر سلیقهای را به سمت خود جذب کند.
سرزمین آبشارهای خروشان، سرزمین پلهای تاريخی ایران، سرزمین غارهای رازآلود، دیار مفرغ و سرزمین بلوطهای کهن ازجمله القابی هستند که به دلیل وجود جاذبههای گردشگری به این استان نسبت دادهشده است.
لرستان باوجود برخورداری از چنین موقعیتی، میتواند سالانه میزبان گردهماییهای ورزشی مانند برنامههای صعود به قلل، شنا در دریاچهها و... در فصلهای مختلف سال باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان در رابطه با گردشگری در لرستان اظهار داشت:« با توجه به اینکه گردشگری کلید توسعه پایدار است و این توسعه با سرمایهگذاری تقویت میشود، لذا کتابچه فرصتهای سرمایهگذاری استان به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی تهیه و در اختیار افراد واجد شرایط قرارگرفته است.»
سید امین قاسمی افزود: «یکی از پیشبینیهای ما تبدیل صنعت گردشگری به یکی از مهمترین منابع درآمد مردم لرستان در افق ۱۴۰۴ است.»
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان ادامه داد: «در تلاش هستیم تا لرستان را به یکی از قطبهای گردشگری کشور و دارای جایگاه برتر در غرب کشور تبدیل کنیم، که این امر سبب افزایش درآمد و اشتغالزایی برای جامعه روستایی و عشایری شده و کاهش بیکاری را در پی خواهد داشت.»
قاسمی با اشاره به اهمیت وجود زیرساختها برای جذب گردشگر، خاطرنشان کرد: «در این راستا اهدافی داریم که ازجمله آنها میتوان به استانداردسازی و افزایش مراکز اقامتی، تعیین محورها و مسیرهای گردشگری، ایجاد دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، افزایش اقامتگاههای بومگردی و چاپ و توزیع اقلام تبلیغاتی اشاره کرد.»
او گفت: « اداره کل میراث فرهنگی لرستان بهصورت مستمر و سالیانه اقدام به احداث زیرساختهایی شامل سرویس بهداشتی و نمازخانه، سکوی تفریحی و آلاچیق، محوطهسازی و... میکند تا گردشگران در طول سفر به استان کمبودی را در این زمینه احساس نکنند.»
تنظیم خبر: سیده یاسمن موسوی