یکشنبه 02 دی 1403

نقش بی بدیل لاله های واژگون لرستان در جذب گردشگر

268
0

لاله واژگون یکی از گونه های زیبای گیاهی استان لرستان است که با رنگهای زرد و قرمز بر دامن طبیعت لرستان خودنمایی می کند، عمده این گونه گیاهی در دشت لاله های واژگون دالانی در شهرستان الیگودرز و بخش زز و ماهرو واقع شده است و در فصل بهار با انتظار در مسیر جاده های لرستان چشم گردشگران و دوستداران طبیعت را خیره می کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان؛ سید امین قاسمی با بیان اینکه قدمت این دشت زیبا مربوط به دوران چهارم زمین شناسی تا عصر حاضر است اظهار داشت: بخش عمده این‌گونه در دشت لاله های واژگون دالانی در شهرستان الیگودرز، بخش زز و ماهرو ، دهستان زز شرقی، روستای چقاگرگ واقع شده است .

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در خصوص تاثیر این گونه گیاهی بر جذب گردشگران بیان داشت: تنوع رنگ لاله های واژگون (قرمز و زرد) در مناطقی از لرستان و همچنین رویش آن در نزدیکی جاده ها سبب جاذبه گردشگری در این مناطق شده و علاوه بر زیبایی که این گونه ارزشمند به این منطقه بخشیده ، تاثیر فراوانی در جذب گردشگر منطقه دارد.

قاسمی در خصوص علت ثبت لاله واژگون در فهرست آثار ملی بیان کرد: لاله واژگون از جمله گیاهان نادر دنیا به حساب می آید که به وفور در دامنه‌های زاگرس یافت می‌شود، این گونه به گل افسانه‌ای ایران نیز معروف است، گونه لاله‌ی واژگون ایرانی در ایران، ترکیه، عراق، لبنان، سوریه و دیگر کشورهای خاورمیانه یافت می‌شود؛‌ اما فراوان‌ترین میزان این لاله‌ها در ایران است.

او با اشاره به اینکه در ایران یکی از مناطقی که در فصل بهار به خاطر وجود لاله های واژگون بشدت مورد توجه گردشگر است، دشت دالانی الیگودرز است افزود: تاکنون پژوهشی در مورد مصارف دارویی این گونه ارزشمند صورت نگرفته است و گزارشی هم در این مورد ارائه نشده است ولی از لحاظ زیبای منظر به شدت مورد توجه قرار دارد و هر جا که این گونه ارزشمند قرار دارد، گردشگران زیادی به سوی خود جلب می کند.

لازم به ذکر است اثر طبیعی دشت لاله های واژگون دالانی شهرستان الیگودرز به شماره 680 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.