به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان؛ نتایج گونه شناسی پستانداران کوچک به ویژه جوندگان در غار کلدر خرم آباد در مجله Quaternary Science Reviews ( کواترنری ساینس ری ویو) منتشر شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان در این خصوص گفت: در این تحقیق، شرایط اقلیمی دوره زیست انسانهای نئاندرتال و هوشمند(هموساپینس) بازسازی گردیده است.
قاسمی با اشاره به اینکه نتیجه این مطالعات نشان دهنده این موضوع است که اقلیم منطقه و احتمالاً زاگرس مرکزی بهصورت مناطق نیمهخشک و استپی با بخشهایی دارای پوشش جنگلی بوده افزود: باتوجه به یکسان بودن تقریبی اقلیم در این دو دوره (پارینهسنگی میانه و جدید) نتیجه کلی حاکی از این است که دلیل انقراض انسانهای نئاندرتال و پس از آن، ظهور انسانهای هوشمند، شرایط اقلیمی نبوده؛ چرا که گونههای جانوریای شناسایی شده در هر دو دوره تقریباً زندگی میکردهاند و شرایط اقلیمی یکسانی وجود داشته است.
بهروز بازگیر سرپرست تیم کاوش غار کلدر نیز تصریح کرد: میتوان به احتمال زیاد دلایل دیگری برای انقراض انسانهای نئاندرتال و ظهور انسانهای هوشمند متصور شد.
سرپرست تیم کاوش باستان شناختی غار کلدر خرم آباد عنوان داشت: تا به امروز بعد از مجله «ساینتیفیک ریپورت نیچر» که ما در سال 2017 بخشی از مطالعات کلدر را در آن منتشر کردیم، این مقاله بالاترین جایگاه را در تاریخ مطالعات پارینهسنگی ایران به خود اختصاص داده است.
بازگیر گفت: خوشحالیم توانستهایم نتایج زحمات تیم بهویژه همکاران اسپانیایی و فرانسوی را آنطور که شایسته بود با انتشار این نتایج در یکی از معتبر ترین مجلات دنیا به ثمر بنشانیم و لازم است تشکر ویژهای داشته باشم از دکتر بهروز عمرانی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، دکتر روح الله شیرازی رییس پژوهشکده باستان شناسی، دکتر سرلک که حمایتهای زیادی از پروژه داشتند و همچنین مهندس سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان که حمایت زیادی از پروژه داشتند.