یکشنبه 02 دی 1403

واجد ارزش شناخته شدن سه بنای تاریخی لرستان

308
0

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان از واجد ارزش شناخته شدن سه اثر تاریخی در استان خبر داد.

به‌ گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان لرستان، عطا حسن‌پور امروز شنبه 26 فروردین‌ماه ۱۴۰2 با بیان این خبر گفت: سه اثر تاریخی لرستان از جمله خانه‌های شفیعی و دُرافشان خرم‌آباد و حمام آق‌بلاغ محمدولی ازنا بر اساس معیارهای میراث‌فرهنگی، واجد شرایط ارزش تاریخی، فرهنگی شناخته شدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان اظهار داشت: با توجه به تفویض اختیار وزارت میراث‌فرهنگی به استان‌ها مبنی بر واجد ارزش شناختن آثار تاریخی، فرهنگی هر استان، این اقدام در خصوص آثار تاریخی لرستان در دستور کار این اداره‌کل قرار گرفته است.

او با اشاره به اینکه واجد ارزش شناخته شدن سه اثر تاریخی مذکور به استاندار لرستان نیز ابلاغ شده افزود: از تاریخ ابلاغ واجد ارزش بودن، این آثار تحت نظارت و حفاظت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قرار گرفته و هر گونه دخل و تصرف، توسعه و مرمت و یا بازسازی آثار باید با تایید و نظارت این اداره‌کل صورت گیرد.

حسن‌پور بیان داشت: خانه تاریخی شفیعی در محله درب دلاکان خرم‌آباد در میان کهنسالان به خانه سادات شهرت دارد و دارای مشخصه‌های معماری قاجار بوده و به صورت حیاط مرکزی ساخته شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان اضافه کرد: خانه دُرافشان نیز در دوره قاجار و پهلوی اول به مساحت حدود 443 مترمربع و حیاط مرکزی در محله حکیم‌آباد بنا شده که در دهه‌های اخیر به چند قسمت تقسیم و اکنون نیز تنها بخشی از جبهه جنوبی آن به مساحت 89 مترمربع که امروزه به خانه دُرافشان شهرت دارد، باقیمانده است.

او همچنین در خصوص حمام آق‌بلاغ محمدولی ازنا گفت: نام آق‌بلاغ یک نام آذری یا ترکی‌است که از زمان استیلای سلسله تیموریان تا سلجوقیان بر این منطقه، اسامی ترکی بر روی این روستا و چند روستای دیگر باقی مانده است.

حسن‌پور تاریخچه این اثر را با توجه به شیوه ساخت و مصالح به کار رفته در بنا و همچنین گفته اهالی روستا متعلق به اواخر دوره قاجاریه دانست و افزود: اهالی روستا اذعان دارند در گذشته این حمام دو روز در هفته در اختیار دو نفر از بزرگان و خوانین منطقه به نام‌های محمدولی‌خان و لطیف‌خان بوده و بقیه روزها بین مردم این روستا و روستاهای مجاور به صورت مشترک استفاده شده است. 

انتهای پیام/

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.